Project Description

Краниосакралната терапия представлява холистична лечебна терапия с много леко докосване за балансиране на краниосакралната система в тялото, която включва костите, нервите, кръвоносните съдове и съединителните тъкани на черепа и областта на гръбнака.
Кранниосакралната терапия е създадена в началото на века от остеопата д-р Уилям Съдърлант, който твърди, че костите на черепа са устроени така, че да позволяват движение и в крайна сметка разработва лечебна система, позната под името краниална остеопатия. През 1970 г. д-р Джон Ъпледжър, остеопат и Специалист по вътрешни болести, наблюдавал ритмичното движение на краниосакралната система по време на операция. След като се запознал с идеите на Съдърланд, той се заел да търси доказателтва в тяхна подкрепа. От 1975 до 1983 година д-р Ъпледжър ръководи изследвания в Мичиганския щатски университет върху ефекта от терапията на краниосакралната система. Тези изследвания показват как манипулирането на системата може да се използва за диагностициране и лечение на проблеми, засягащи главния и гръбначния мозък и други заболявания. В резултат на труда на д-р Ъпледжър възниква краносакралната терапия.

Положителният ефект на краниосакралната терапия се дължи до голяма степен на нормалната саморегулация на организма. Терапевтът просто премахва пречките пред оздравителния процес. Натискът, който той упражнява, е много лек. Прегледът се извършва, като се проверяват движенията на различни части на тялото.
Опитният терапевт може да напипа краниосакралния пулс навсякъде по тялото. Най-лесно той се напипва на черепа, кръста и опашната кост. Натискът, упражнен където и да е в системата, предизвиква движение на течността около гръбначния мозък. При това движение са раздвижват и обвиващите го мембрани. Специалистът може да научи много чрез напипването на краниосакралния пулс. Често самият преглед премахва препятствието и системата сама се връща към нормалното фунциониране.
При консултацията може да се установи, че проблемът има емоционален произход. Терапевтът използва техники, които помагат за определянето и освобождаването на натрупаните емоции. След сеанс на краниосакрална терапия повечето хора се чувстват много отпуснати, някои заспиват. Симптомите може да изчезнат веднага, а оздравяването обикновено отнема няколко дни.

Подходящи случаи за лечение

Краниосакралната терапия е благотворна за цялостното здраве, тя подобрява съпротивителните сили, функциите на мозъка и гръбначния мозък, намалява стреса и въздейства на естествените механизми на оздравяване на тялото.

  • хронични болки

  • сколиоза

  • влошената двигателна координация

  • остеоартрит

  • нарушена функция на очите

  • сърдечни заболявания

  • главоболие

  Работно Време

Понеделник – Петък 8:00 – 17:00
Уикенд Предварително записване

  0887 784 600

  Адрес