Project Description

Юмейхо е световно разпространена Японска терапия обединяваща лечебна и профилактична цел. Основна мисия на Юмейхо е да възстанови естествения баланс в тялото, заложен му от природата. Това се постига чрез сложна система от похвати за наместване и фиксиране на костите, чрез теглене, изправяне и вертикален натиск, които възвръщат първоначалната симетрия в стойката и носят висок лечебен ефект. Юмейхо профилактиката приема симетрията за здраве, а липсата на симетрия в опорно-двигателния апарат е предпоставка за появата на заболявания. Колкото по-сериозен е дисбалансът, толкова по-трудно е лечението и по-тежка болестта. Ето защо от профилактичната терапия е добре да се възползват както хора в зряла възраст, така и младежи, юноши и деца.
”Юмейхо” в превод ”Увеличаване жизнените сили на организма, чрез завръщане към природата”. Това е универсална лечебна методика, съчетание от Китайската шаолинска терапия – Дзен Ти Фа (в превод „Цялостно лечение”) и методи от Японската народна медицина. Юмейхо е един начин на ръчно механическо въздействие върху тялото, който е познат от векове.

Произход на Юмейхо терапията

 

Японският лечител проф.Масаиуки Сайонджи, който е създател на тази терапия и профилактика, сравнява човешкото тяло с красиво разперено японско ветрило. Всичките му пръчки са заловени и притиснати здраво долу в една опорна точка и това придава стабилност и привлекателност на формата му. Ако в тази точка се получи разместване, то се отразява на всички пръчки и така целия образ на ветрилото се изкривява. За човешкото тяло тази съществена опорна точка е тазът. Ето защо всяко разместване в областта на таза и гръбнака се отразява на цялостната конструкция и функциониране на организма. Това води до различни заболявания. Причина за това разместване могат да бъдат и пренапрегнатите мускули. Втвърдяването им се предизвиква от стрес, независимо от неговия произход.
Така Сайонджи обръща внимание на една подробност: невероятно широкото разпространение на разместване на костите в тазобедрените стави, сакро-илиачните стави и гръбнака при голям брой хора и свързаните с това заболявания на вътрешните органи. При свързване на елементите на скелета в стави е необходимо тяхното точно съчетаване: дори частица от милиметъра да бъде извън определеното място и ъгъл създава навяхване, изкълчване и други смущения, които пораждат болката и потискат функциите.

Основни похвати, характеризиращи Юмейхо

 

Стоте похвата на Юмейхо терапията представляват редуващи се техники за наместване на хълбока, гръбнака, ставите, както и притискащо разтриващи техники, които целят да отпуснат втвърдената и стресирана мускулатура на тялото, да възстановят нормалния поток на телесни течности по естествената им посока, да възвърнат енергийния баланс на организма. При изпълнение на наместващите техники се обръща внимание на феномена „пукане” в ставата като израз на лечебен ефект. Освен това в диагностиката „пукането” е белег, че костите са наместени и мускулатурата е еластична.
Външното впечатление е недостатъчно, за да разкрие детайлите на един успех! Всъщност авторът изгражда една методична последователност, една система от отделни манипулации, които водят до крайната цел: наместване на тазобедрените ,сакро-илиачните стави и на гръбначните прешлени.
Сайонджи снема напрежението на мускулите и съединителната тъкан, възстановява еластичността на мускулите, ускорява кръвообращението, премахва умората и засилва имунната система.

Подходящи случаи за лечение

. Преди започване на терапията пациентът се подлага на преглед от специалист с цел диагностициране общото състояние на организма. Терапията се изпълнява през памучни дрехи – присъщо за източните терапии /тениска и панталон, пижама, анцунг/.Тоази терапия се прилага при лечението на заболявания на опорно двигателния апарат, както и на сърдечно-съдовата, дихателната, храносмилателната и вегетативната нервна система.Юмейхо е един работещ профилактичен метод срещу редица заболявания. Ние от Физиотераписто Ви препоръчваме 2 пъти месечно Юмейхо за профилактика и баланс на жизнената енергия.

  • ставни блокажи

  • бързо възстановяване на жени след раждане

  • хормонален дисбаланс

  • Възстановяване на физическия баланс след рязко напълняване/отслабване
  • Гръбначни изкривявания

  • обща болка в гърба

  • плоско ходило

  • мигрена

  Работно Време

Понеделник – Петък 8:00 – 17:00
Уикенд Предварително записване

  0887 784 600

  Адрес